Haber

14 Mayıs öncesi ders için sözler: Düşmanla işbirliği yapan bir yapıyla karşı karşıyayız!

14 Mayıs’ta yapılacak seçime 8 gün kaldı. Haber7, Türk Yüzyılı yolunda önemli bir dönemeç olarak nitelendirilen seçimin nabzını sahada tutuyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Şanlıurfa’da düzenlediği basın toplantısına Haber7 Yayın Koordinatörü İbrahim Günay ve Haber7 Özel Haber Editörü Bekir Sıtkı Şirin eşlik etti.

Günay, sahadaki son durumu da anlattı, AK Parti Genel Merkez ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar ile görüştü.

2011-2018 yılları arasında Şanlıurfa Milletvekili olan Kaçar, 2012-2015 yıllarında AK Parti Genel Merkez Teşkilatı Başkan Yardımcılığı ve AK Parti MKYK üyeliği görevlerinde bulundu. Güneydoğu bölgesindeki seçim faaliyetlerini yöneten Kaçar, AK Parti döneminde Şanlıurfa’da önemli kazanımlar elde edildiğini kaydetti.

“BİRLİK VE BİRLİK OLSA TERÖR ŞANLIURFA’YA GİRMEZ”

Vatandaşların kararını arazide çalışmaları sırasında gördüklerini anlatan Kaçar, Haber7’ye şu açıklamaları yaptı:

20 yılda yaptıklarımız, Şanlıurfalı hemşerilerimizin bize destek vermesinin en büyük sebebidir. Ve önümüzdeki dönemde takviye verebilecekleri en büyük yer orası. Şanlıurfa barışa çok önem veren bir şehir. Şanlıurfa, farklı etnik kökenden vatandaşları bir arada ancak karşılıklı saygı içinde barındıran Türkiye’nin örnek şehirlerinden biridir. 90’lı yıllarda terör olayları oldu ve bölge insanımız çok çekti. Birlik ve beraberliğimiz terörün Şanlıurfa’ya getirilmemesi sonucunu verdi. 20 yıllık AK Parti iktidarındaki demokratik kazanımlar birliğimizi daha da pekiştirdi. Şanlıurfa 20 yılda sanayici, huzurlu ve gelişen bir şehir oldu. Şanlıurfa genç nüfusa sahip bir şehir. İlköğretimdeki öğrenci sayısı ile Türkiye’nin dördüncü büyük şehridir. Ancak bundan 20 yıl önce çocuklarımız 80 kişilik sınıflarda okumak zorundaydı. İçinde bulunduğumuz süreçte bu sayının 30’un altına düştüğü, eğitime erişimin önündeki tüm engellerin kalktığı, ilk ve orta öğretimde okullaşma oranının Türkiye ortalamasının üzerine çıktığı değerli bir şehir haline geldi.

“Muhalefetin vaatleri seçimde yerine getirilmedi”

Bugün bir üniversite hastanemiz ve güzel bir devlet hastanemiz var. Tüm bunlara ek olarak şehir hastanesinin inşaatı da tamamlanmak üzere. Şanlıurfalılar onları görüyor. Doğal hemşehrimiz Cumhurbaşkanımız ile kurduğu inanç ilişkisi, alacağımız ve alacağımız temelin mihenk taşıdır.

Vatandaşlarımız biliyor ki bundan sonraki hizmetler AK Parti ve Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak. Şimdi Şanlıurfa’yı hızlı trenle buluşturacağız. Şanlıurfalı, ‘Tayyip Erdoğan derse yapar’ diyor. Bugüne kadar yaptıklarımız, milletimizin karşısında kendimize güvenmemizi sağlıyor.

“KARARINI VATANDAŞ VERDİ”

Seçim için sahada çalışıyoruz. Vatandaş kararını verdi. Türkiye’nin geleceğinin AK Parti’de ve Cumhurbaşkanımızda olduğunu biliyorlar. Bu seçim Türkiye’deki muhalefet sorununu da ortadan kaldıracaktır. Türkiye’nin önemli bir muhalefet sorunu var. Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapan, kin ve nefretten oluşan bir yapı var. Türkiye gibi dünyada küresel bir güç olma çabasında olan bir ülke için kaliteli bir muhalefete ihtiyaç var. Hakikaten sağlam bir muhalefet olmalı. Türkiye çok yol kat etti ama muhalefet geriye gitti. ‘Türkiye’nin asrı’ dediğimizde, muhalefet bize eski Türkiye’yi vaat ediyor. 90’larda Türkiye’ye büyük acılar çektiren iki-üç koalisyonu yerine bize onda dokuz koalisyon sözü veriyorlar. Bunların hepsi vatandaşlarımız tarafından takip edilmektedir.

“SULAMADA BÜYÜK YATIRIMLAR”

Şanlıurfa bir tarım şehridir. Tarımın katma değerinin birinci önceliği, tarım arazilerinin su ile buluşmasıdır. Sulama konusunda çok büyük yatırımlar yapıldı. Bunun sonucunda Şanlıurfa birçok çalışmanın merkezi olmuştur. Türkiye’deki pamuk üretiminin %60’tan fazlası Şanlıurfa’da üretiliyor. Mercimek ve yer fıstığı ile aynı. Tarım ürünlerini doğrudan ihraç ettiğinizde katma değeri, sanayiye dönüştürdüğünüzde ekonomik katkısı çok daha fazladır.

Organize sanayi bölgemiz bundan 20 yıl önce 700-800 kişinin çalıştığı bölgeyken, şu anda 30 bin kişiye yaklaşık bir çalışanı bulunuyor. 130’a yakın fabrikası inşaat halinde olan 200 fabrika için bizden yer bekleyen girişimciler var. Bunun anlamı şudur: Önümüzdeki bir buçuk yılda 20 bin yeni istihdam ve 200 yeni fabrika ile bunun 70 bine çıkması bekleniyor. Bu, Şanlıurfa’daki işsizliği bitirmek için değerli bir adım olacaktır.

KAYNAK: HABERLER7 | ÖZEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu