Haber

3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Kemer’de düzenlendi

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekli programa katıldı. Her insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Önder Topaloğlu, Kemer Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Ramazan Ergel, Kemer Engelliler Derneği (KEMED) Lideri Işık Batıbay Yanmış, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Kaymakam Çam ve Lider Topaloğlu, masaları tek tek dolaşarak engelli bireyler ve aileleriyle selamlaşıp sohbet etti.

Düzenlenen program kapsamında engelli çocuklar palyaçolar, hokkabazlar ve müzik eşliğinde eğlenceli vakit geçirdiler. Kiminin yüzü boyandı, kimi balonla oynadı.

Kaymakam Çam, programda yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla engellilerle yemek yemek istediklerini söyledi.

3 Aralık’ın farkındalık günü olduğuna işaret eden Kaymakam Çam, “Devlet tanımlanırken ‘Devlet yetimlerin şahsıdır’ denir. Kimse onun için kendini yalnız hissetmemeli. Devletimiz her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındadır. Devletimiz sadece 3 Aralık’ta değil yılın 365 günü hizmetinizdedir. Tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum.” dedi.

Başkan Topaloğlu ise engelli vatandaşlarla ortada olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Önder Topaloğlu, Kemer Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirterek, “Her birey bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımız canımızdır. Onları bir gün değil her gün korumalıyız. Özel çocuklarımız var. Onları topluma kazandırmak için sorumluluk almalıyız. Aileler özel çocuklarını evlerine hapsetmemeli. Tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum.” terimleri kullandı.

Programda Vali Çam ve Belediye Başkanı Topaloğlu ile emeği geçenlere plaket verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu