Yaşam

30’dan Fazla Ülkede Netflix İndirimleri

Dünyanın en çok tanınan sinema ve dizi platformu konumunda olan Netflix, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de fiyat değişiklikleri yaptı. Yapılan artışlar sonucunda temel üyelik 63,99 TL’ye, en üst seviye üyelik ise 130,99 TL’ye ulaştı. Bugün ise dev platformun fiyatlar konusunda dünya çapında farklı bir adım attığı ortaya çıktı.

Buna göre Netflix, son haftaların ortasında Ürdün, İran, Kenya, Venezuela, Hırvatistan dahil olmak üzere. 30’dan fazla ülkede hizmetlerinin fiyatlarını düşürdü. ABD ve Batı Avrupa ülkeleri indirimden etkilenen ülkeler arasında yer almadı. Türkiye’de bir indirim Olumsuzekleyelim.

Netflix neden diğer platformların aksine indirim yapmaya karar verdi?

The Hollywood Reporter’ın haberine göre pazar araştırmacısı Ampere Analysis, kararın Güney Amerika, Doğu ve Orta Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Sahra Altı Afrika ve Asya Pasifik gibi bölgelerde görüldüğünü bildirdi. Üstelik %20’den başlayan fiyatlarla %60’a kadar Önemli bir düşüş olduğu da bildirildi. Ampere ayrıca bu saldırının 10 milyon kullanıcıyı etkileyebileceğini de varsaydı.

Peki Netflix neden diğer platformların katlanarak artan atılımlarına karşı böyle bir adım atıyor? Bu konuda kesin bir açıklama olmasa da bazı tahminler var. Şirketin indirime gitme kararı, büyük eleştiriler alan şifre paylaşımını kaldırma adımının etkilerini etkiliyor. yumuşatmakve kullanıcılar için ekstra maliyeti azaltmak içinçalışmak olabilir.

Ayrıca Netflix’in yerel fiyatlandırma uygulamadığı ve fiyatlarının dolar kuruna göre belirlendiği ülkelerde yüksek enflasyon nedeniyle böyle bir karar almış olabileceği varsayılıyor.

Zaten Netflix yöneticileri, hizmetlerinin son yıllarda çeşitli tüketici türleri tarafından kullanıldığını iddia ediyor. erişilebilir kalmakAyrıca Netflix’in büyük bir paya sahip olmadığı pazarlarda indirimler olduğunu sağlamak için fiyat konusunda esnek olabileceğinin sinyallerini vermişti. yeni aboneler ekleyebileceğinizda söyleyebiliriz.

230 milyondan fazla abonesiyle Netflix şu anda 190’dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Şirketin Türkiye fiyatlarında örnek bir değişiklik olup olmayacağı bilinmiyor.

haber-alasehir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu