Haber

40 Yıllık Sorun Çözüldü!, Yeşilkent Mahallesi İmar Planını Aldı

40 yıldır çözüm bekleyen imar sorunu çözüldü, 120 binden fazla kişi de planına kavuştu. Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı İBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi. Plan notlarının kabul edilmesinde büyük emeği geçen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, oylamanın ardından emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yeşilkent’te Yeniden Yapılanma Süreci

İBB tarafından 2013 yılında yapımına başlanan ve aradan 7 yıl geçmesine rağmen ilerleyemeyen Yeşilkent Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda yeniden gündeme geldi.

Katılımcı planlama modeline dayalı çalışmaların ilk adımı olarak Yeşilkent İmar Planı İrtibat Bürosu kuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Avcılar Belediyesi’nin ortak kullandığı ofiste mahallelinin imar planı hakkında bilgilendirilmesi, sorun ve ihtiyaçlarının tespit edilerek birlikte karar alınması için çalışmalar yapıldı. Mahallelilerle hazırlanan plan notları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında oybirliğiyle kabul edildi.

1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın onaylanmasının ardından yeniden çalışmalara başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri, hızla 1/1000’lik Uygulamalı İmar Planlarını hazırlayarak Avcılar Belediye Meclisi’ne sundu. Avcılar Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edilen plan notları, onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gönderildi. İBB İmar Komisyonu tarafından fiyatlandırılan plan notları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında yapılan oylamada tüm tarafların katılımıyla oybirliğiyle kabul edildi.

Avcılar kazandı, Yeşilkent kazandı”

Oylamanın ardından söz alan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; “Mutluyuz çünkü Avcılar kazandı, Yeşilkent kazandı. Yeşilkent Mahallesi’nin yaklaşık 40 yıldır imar beklediğini belirterek. Yaklaşık 40 yıldır yaşanan imar sorunu, 120 bin insanımızın iskân edilmiş olmasına rağmen bu sorun giderildi.” bugün İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Meclisinde hem İmar Planı hem de 1/1000 uygulamalı imar planı oybirliğiyle kabul edildi.Bu çok değerli ve güçlü bir süreçti.4 yıllık kesintisiz bir emek süreciydi, olumlu sonuçlanmış olması bizleri çok memnun etti.Yeşilkent halkına Avcılar halkına hayırlı olsun İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İmar Kurulu Üyelerimize ve tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim. ” söz konusu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu