Haber

6 Şubat Depremi Sonrası Gaziantep’te Aile 6 Şubat Fobisiyle Geceyi Araçta Geçirdi

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan Kahramanlı ailesi, 6 Şubat depreminde ağır hasar gören evlerinde bir süre mahsur kaldı. O gece yaşadıkları korku nedeniyle 6 Şubat fobisi yaşadıklarını söyleyen aile, felaketin yıl dönümünde yeni bir deprem korkusuyla geceyi araçlarında geçirdi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen Pazarcık merkezli 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem, 11 ilde ciddi yıkıma neden oldu. Yüzyılın felaketinin en çok zarar verdiği noktalardan biri de Gaziantep’in İslahiye ilçesi oldu.

6 Şubat fobisi nedeniyle geceyi arabada geçirdiler

Depremin ilk olarak ikamet ettiği İslahiye Atatürk Mahallesi’nde iki çocuklu Abdullah Arif-Hilal Kahramanlı ailesi, yan binadaki binanın çökmesi nedeniyle ağır hasar gören binada uzun süre mahsur kaldı. Saatler sonra kurtarılan Kahramanlı ailesinde, facianın ardından 6 Şubat fobisi oluştu. Depremden bir yıl sonra giderek artan bir 6 Şubat korkusu yaşayan aile, felaketin yıl dönümü olan 6 Şubat 2024 gecesini yeni bir deprem korkusuyla araçlarında geçirdi.

“Depremden sonra 6 Şubat fobisi oluştu”

Bir deprem daha olmasından korktuklarını ve geceyi araçlarında geçirdiklerini söyleyen Abdullah Arif Kahramanlı, şöyle konuştu: “Uğur abidesi olan binamız depremde çökmedi ama geriye sadece yıkılan bir yapı kaldı. çökmedi.biz binanın içindeydik ve yandaki bina üzerimize çökerek binamıza baskı yaptı.bu nedenle kapımız sıkıştı ve uzun süre mahsur kaldık.komşularımız gelip kapımızı kırdılar. Daha sonra 6 Şubat fobisi geliştirdik. 6 Şubat tarihi yaklaştıkça tedirginlik ve titreme hissettik. Bugün depremin yıl dönümü ve 6 Şubat gecesi. Bu nedenle bu geceyi arabada geçiriyoruz. Ev yerine. Evimize girmeye korkuyoruz. Bugün yine artçı sarsıntı oldu, evlerimiz sarsıldı. Korktuğumuz için geceyi arabada geçireceğiz” dedi.

“6 Şubat yaklaştıkça tedirginliğimiz arttı”

Depremin ilk gününden bu yana rahat uyuyamadıklarını söyleyen Hilal Kahramanlı, “6 Şubat yaklaştıkça huzursuzluğumuz arttı. Depremden bu yana evlerimizde rahat uyuyamıyor olduk. Gece saatleri geliyor, daha da huzursuz oluyoruz. Tekrar yaşanma korkusu bizde 6 Şubat fobisi yarattı. Birkaç saat önce, “Köylerimizde deprem oldu. Bu fobi bu gece evimize girmemizi engelliyor. O yüzden bu akşam arabadayız” dedi. – GAZİANTEP

camashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu