Ekonomi

Akşener: Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasındaki gizli anlaşmadan haberim yoktu

İYİ Parti’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu, Mayıs ayındaki seçim öncesi Özdağ ile de görüşmüştü.

Özdağ, seçimin ardından Kılıçdaroğlu ile anlaşma yaptıklarını, kazanmaları halinde kendisine 3 bakanlık ve MİT’in verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ‘gizli anlaşma’yı yalanlarken Kılıçdaroğlu, Özdağ ile özel protokol konusunda anlaştığını belirterek, “Danışmanım bile bilmiyordu.”

Akşener bilmiyordu

Sözcü İsmail Saymaz, konuyu ittifak ortağı Akşener’e sordu.

Tartışmalara danışmanı aracılığıyla yanıt veren Akşener, kapatılan sözleşmeden haberi olmadığını, sadece kamuoyuna yansıyan yedi maddelik sözleşmeden haberdar olduğunu söyledi.

Akşener’in yanıtları şöyle: “Kılıçdaroğlu’nun açık ya da örtülü anlaşma yapma yetkisi vardı. Bu yetkiyi kullanır ya da kullanmaz. Kemal Beyefendi partisine düşecek bakanlıklarla ilgili kararı istediği gibi veriyor. Bu sadece iki genel başkanla ilgili.

“Bakanlıkları bölmedik”

Ancak bakanlıkları kendi aramızda bölmedik. Bu nedenle bakanlıklardan söz etmeden İçişleri veya şu veya bu diye adlandırmak yanlış olur. Hangi bakanlığın hangi partide olacağı tartışılmadan bakanlıkların feshedilmesi doğru olmamıştır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu