Haber

Akşener’e Çiçek Verince Sürülen Öğretmen Konuştu: Müfettiş ‘Konjonktür Böyle’ Demiş

Giresun Bulancık ilçesini ziyaret eden YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener’e çiçek verdiği için maaşı kesilen ve sürülen öğretmen  Mustafa Dizdar, “Müfettiş bey, ‘Konjonktür böyle, çiçeği buraya değil diğer tarafa verecektin’ dedi’ diye konuştu. 

Giresun Piraziz Meslek Lisesi muhasebe öğretmeni Mustafa Dizdar, geçen 20 Temmuz’da, Bulancak ilçesini ziyaret edip halka seslenen DÜZGÜN Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çiçek verdi.  Dizdar’ın bir arkadaşı bu anları bir arkadaşı sosyal medyadan paylaştı. 

Bunun üzerine Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dizdar hakkında siyasi faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle soruşturma açtı. Yapılan soruşturma neticesinde Dizdar’a yaptırım kararı çıktı. Öğretmenin maaşının yarısının kesilmesine ve eski okuluna 65 kilometre uzakta olan Güce ilçesindeki Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne tayinine karar verildi.

“Çiçeği buraya değil diğer tarafa verecektin”

21 yıllık öğretmen Mustafa Dizdar, yaşadıklarını Radyo Sputnik’ten Atilla Güner’e anlattı.Müfettiş ile aralarında geçen bir diyaloğu aktaran Dizdar, şunları kaydetti:

‘Müfettiş beyefendi, ‘Konjonktür böyle, çiçeği buraya değil diğer tarafa verecektin’ dedi. Bunu bir devlet memuru söylüyor. Ulusal Eğitim’de çalışanlar da memur ve hepsi aldıkları maaş ile meskenlerine bakıp çocuklarını okutuyorlar. Benim maaşımın kesilmesine hepsinin gönlü razı oluyor ve bu türlü bir ceza olmamasına karşın. Memur, siyasetçiyle görüşemez, siyaset yasak ya da partiden içeri giremez.. Hepimiz toplumsal alanda yaşıyoruz. Memurun ticaret yapması da yasak o vakit alışveriş de mi yapmayalım? Siyasi parti mensubu olan beşerlerle oturup bir çay içemez miyiz? Fikir alışverişinde bulunamaz mıyız? Sen iktidar partisinden değilsin, ben seninle konuşamam deyip oradan uzaklaşacak mıyız? Biz devletin memuruyuz, herkesle bağlantı halinde olabiliriz.’

“Aşağıdakilerin koltuk koruma sıkıntıları var”

Milli Eğitim Bakanlığı’na itiraz bulunduğunu belirten Dizdar ‘Bakanlık muhakkak bu cezaların iptal olacağını düşünüyor. Kademe ilerleme ve maaş kesim cezasının iptal olacağını fakat misyon yeri değişikliğinin Valilik inisiyatifinde olduğu için onunla ilgili yargı yoluna gitmemiz gerektiğini söylediler. Mağdur olduğumu bana cezayı verenler de biliyor. 2-3 ceza çekmemi yürek olarak görüyorlar. Üsttekilerin benim çiçeği kime verdiğimle bile ilgilendiklerini düşünmüyorum ancak aşağıdakilerin koltuk muhafaza ıstırapları var ve hakikat işi bu türlü yaptıklarını düşünüyorlar‘ dedi. Dizdar sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Eğitimci olarak bu olaylara şahitlik etmek çok üzücü. Bizler çocuklara nasıl rehber olacağız? Gençlere ‘iletişim kurun, birbirinizi dinleyin’ diye nasıl söyleyeceğiz? Hırslarımız yüzünden birbirimizin yüzüne bakamayacak duruma geliyoruz. Herkes herkese çiçek verebilir.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu