Haber

Alaçatıspor zorlu rakibini ezdi geçti

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta liderlik mücadelesi veren Alaçatıspor, Özçamdibispor’u 2-1 yenerek lig sıralamasında, birebir puanla Yunus Emre Belediyespor’un ardından 2. sıraya yükselirken rakibini 10 puanla 9. sıraya gönderdi.

Bölgesel Amatör Lig’in 8. haftasında Alaçatıspor, ligin güçlü kadrolarından olan Özçamdibispor’u kendi alanında konuk etti. Ligin 7. haftasında 14 puanlı 5 kadroyla 4. sırada yer alan Alaçatıspor, güçlü maçın galibi olarak, lig liderliği uğraşında başkan Yunus Emre Belediyespor ile tıpkı 17 puanı paylaşarak ikinci sırada yer alsa da liderlik çabasındaki tezini sürdürdü.

Maçın birinci yarısında birinci golü 25. dakikada Özçamdibispor bularak 1-0 öne geçti. Yediğ golün akabinde rakip kaleyi zorlayan Alaçatıspor, 33. dakikada penaltı kazandı. Alaçatıspor oyuncusu Göksu Alhas’ın kullandığı penaltı vuruşu gol ile sonuçlanarak, ilk yarı sonucunu ilan etti.

Maçın ikinci yarısına her iki takımda karşılıklı ataklarla başlarken, maçın 65. dakikasında Alaçatıspor bir penaltı daha kazandı. Alaçatıspor’dan Tayfun Keskinoğlu’nun kullandığı penaltı kale üstünden çıkarak gol olarak kaydedilemedi. Alaçatıspor, gole çeviremediği penaltının ardından 88. dakikada Emre Aydın’ın ayağından bulduğu gol ile maçın sonucunu 2-1 olarak ilan etti.

Alaçatıspor, kazandığı 3 puan ile lig sıralamasında Yunus Emre Belediyespor ile birebir puanı paylaşarak, 17 puan ile 2. sırada yer aldı.

“Bu inanç ve kararlılıkla hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum”

Maçın akabinde bir kıymetlendirme yapan Alaçatı Gençlik ve Spor Kulübü Lideri Ozan Gençalp, her maçın çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, “Kendi kümemizde yer alan İzmir ekiplerinden olan Özçamdibispor karşısında aldığımız galibiyet çok kıymetli. Statü gereği onların üzerinde bitirmemiz gerekiyor. Düzgün bir uğraş oldu. Maçta vakit zaman sertlikler oldu. Ne yazık ki, kuvvetli gayretlerde bunlar oluyor. Çeşme Belediye Liderimiz Ekrem Oran en baştan beri bize çok büyük takviye veriyor. Bu şiddetli maçımızda da yanımızda olarak bize dayanak verdi. Bize her hususta dayanak verdiği için topluluğumuz ismine teşekkür ediyorum. Bu ortada futbolcularımız için de söylemek istediklerim var. Maçın son dakikasına kadar gayret ettiler. Hepsini yürekten tebrik ediyorum. Bu inanç ve kararlılıkla maksadımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Taraftarımız da hiçbir maçta bizi yalnız bırakmadı. Bugün de tribünlerimizi doldurarak bize takviye oldular. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Liderlik gayretimize devam ediyoruz”

Alaçatıspor Teknik Direktörü Necip Emre Yılmaz da bir değerlendirme yaparak, “Ligin en kritik maçını alnımızın akıyla atlattığımız için çok memnunum. Oyuna yeterli ve tesirli başladık. Bir çok konumlarımız var. Lakin geçen maçlarda olduğu üzere değerlendiremedik. Sonrasında şanssız bir gol yedik Lakin çabucak toparlanarak penaltıdan oyunu eşitledik. İkinci yarı tek planımız topa hakim olmak ve oyunun hakimiyetini elimizde tukmaktı. Hakikaten de o denli oldu. Kazandığımız penaltı var lakin değerlendiremedik. Fakat şükürler olsun ki üstünlük golünü attık ve maçımızı kazandık ve liderlik çabamıza devam ediyoruz. Oyuncularımı kutluyorum. Ayrıyeten bugün maçımıza gelerek bize inanılmaz takviye veren belediye liderimiz sayın Ekrem Oran’a şahsım ve kulübüm ismine teşekkür ediyorum” biçiminde konuştu. – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu