Haber

Avrupa Birliği gözetiminde skandal olay! Mültecileri kafeslerde tutup Türkiye’ye gönderiyorlar.

Suriye’deki iç savaşın ardından yüzünü Türkiye’ye ve Avrupa’ya çeviren bir sığınmacı dalgası yaşanırken, Avrupa Birliği’nde üye devletlerini mülteciler için belirlenen politikaları uygulamaları konusunda uyaran yeni bir skandal ortaya çıktı.

AB BÖLGELERİNDEKİ “HECRET MÜLTECİ CEZAEVLERİ”

Fransız Le Monde, Alman Der Spiegel ve İngiliz Sky News’in yer aldığı bir platform tarafından yürütülen ortak araştırma, AB topraklarında gizli “mülteci cezaevleri” olduğunu ortaya çıkardı.

KAFESLERDE TUTUYORLAR TÜRKİYE’YE İADE EDİYORLAR

Mültecilerin Bulgaristan’ın güneydoğusundaki Sredets’te günlerce ‘kafeslerde’ tutuldukları, ardından geri itilmek üzere Türkiye’nin bir ucuna götürüldükleri belirlendi. Küçük Seredets kasabasında yayıncılar, bir anaokulunun, belediye stadyumunun ve konutların ortasındaki bir barakaya yerleştirilen bir kafesin Bulgar sınır muhafızları tarafından göçmenleri tutmak için kullanıldığını tespit etti. 15 Ekim-25 Kasım ortasında, gazeteciler demir parmaklıklarla çevrili, çöplerle dolu, sokaktan görünen ve her seferinde erkek mültecilerin olduğu yapıyı beş kez fotoğrafladı.

AB göz yumuyor

Avrupa Birliği için durumu daha da vahim hale getiren ise, AB’nin dış sınır teşkilatı FRONTEX’in olup bitenden haberdar olduğu ve duruma göz yumduğunun gözler önüne serilmiş olmasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu