Yaşam

Barbaros Hayreddin Kanuni Sultan Süleyman kimdir? Barbaros Hayreddin: Padişah Fermanı Padişahı kim oynuyor? Arif Pişkin kimdir?

Dizide padişahı kimin canlandıracağı merak konusu oldu. Barbaros Hayreddin Ferman dizisinde Kanuni Sultan Süleyman Kimin oynadığı merak ediliyor. Peki, Barbaros Hayreddin Kanuni Sultan Süleyman kimdir? Barbaros Hayreddin: Ferman Kanuni Sultan Süleyman’ı kim oynuyor?

İLİM SULTAN SÜLEYMAN KİMDİR?

Süleyman I (Sultan Süleyman-ı Evvel, divan edebiyatındaki müstear adıyla Muhibbi; 6 Kasım 1494, Trabzon – 7 Eylül 1566, Zigetvar) Osmanlı İmparatorluğu’nun onuncu padişahı ve 89. İslam halifesidir. Adaletli yönetimi nedeniyle Batı’da Kanuni Sultan Süleyman, Doğu’da Kanuni Süleyman olarak da anılır. 1520 yılından vefat ettiği 1566 yılına kadar yaklaşık 46 yıl padişahlık yapan ve 13 sefere çıkan I. Süleyman, saltanatının toplam 10 yıl 1 ayını seferlerde geçirdi. Böylece Süleyman, imparatorlukta en uzun görev yapan, en çok sefer yapan ve en uzun seferler yapan Osmanlı Padişahı olmuştur.

I. Süleyman, babası I. Selim’in ölümünün ardından 1520’de tahta çıktı. Batıda Belgrad, Rodos, Boğdan ve Macaristan’ın büyük bölümünü imparatorluk topraklarına kattı. 1529’da Viyana’yı kuşatmasına rağmen bu kuşatma çeşitli nedenlerle başarısız oldu. Doğuda Safevilerle yapılan savaşlardan sonra Irak’ı ele geçirdi ve Osmanlı ucunu İran’a kadar genişletti. İmparatorluğun Mağrip’teki sınırları Fas’a kadar uzanırken; Osmanlı donanması ise Akdeniz’den Kızıldeniz’e kadar olan sularda hakimiyet kurmuştur. Zigetvar Kuşatması’nın bitiminden bir gün önce, 7 Eylül 1566’da 71 yaşında öldü ve yerine oğlu II. Selim geçti.

BARBAROS HAYREDDİN DİZİSİNDE HUKUKİ SULTAN SÜLEYMAN’IN KARŞISINDA KİM VAR?

Barbaros Hayreddin: Ferman dizisinde Kanuni Sultan Süleyman Arif Pişkincanlandırır.

ARİF PİŞKİN KİMDİR?

Arif Pişkin (30 Kasım 1970, İstanbul doğumlu); Türk oyuncu, tiyatro oyuncusu ve tiyatro eğitmeni.

Oyunculuğun yanı sıra 1999 yılından beri tiyatro eğitmenliği yapmaktadır.

1970 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümünü kazanarak Eskişehir’e gitti. Okul yıllarında Hamlet, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Zortlangalı, İstanbul’un Efendisi, Kabus Ay Işığında ve Ziyaret filmlerinde oynadı. 1994 yılında konservatuardan mezun olduktan sonra Eskişehir Tiyatro Topluluğu’nun kurucuları arasında yer aldı ve oyunlarında rol aldı. 1999-2015 yılları arasında Eskişehir Tiyatro Anadolu’da oynamaya devam etti. Bir Ay, Kurtuluş, Kurtlar Vadisi Pusu, Köprü, Vicdan, Güllerin Savaşı gibi birçok film ve dizide rol aldı. Eşkıya, “Dünyayı Yönetme” dizisinde canlandırdığı “Özkan” karakteri ile seyirciye adını konuşturmayı başardı.

1999-2017 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra İstanbul’a yerleşti. 2018 yılında başladığı Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. İlk etapta “Film-TV” kategorisi ile başlayan “Sonsuz Oda”nın eğitmen ekibinde yer almaktadır. .

İstanbul’a geldikten sonra DasDas ve Oyun Atölyesi oyunlarında rol aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu