Haber

Bugün ne oldu? Bugünün Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ve Sosyal Medya Gündemi (1 Nisan 2023)

1 Nisan 2023 tarihinde dünyada ve Türkiye’de yaşanan son dakika gelişmeleri ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem konularını sizler için derledik.

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylarının sandıktaki yerlerini belirlemek için kura çekildi.

CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iftar yemeğinin ardından çekilen fotoğrafta ayakkabıyla seccadeye basması sosyal medyada tartışma yarattı. Hükümet üyeleri ve destekçileri Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu, seccadeyi görmediğini ve çok üzüldüğünü ifade etti. Kılıçdaroğlu’na çok sayıda destek mesajı geldi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden kurşunların ardından gözaltına alınan yakındaki inşaatın bekçisi, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yeni bir görsel yayınladı.

Tekel Bayiler Platformu Lideri Özgür Aybaş, 3 Nisan prestijiyle bazı alkollü içeceklerde artış olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerilimi olduğu iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Siyasette küskünlük olmaz” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 10 il için ‘sarı’ alarm verdi. MGM, ulaşımın aksaması, çatının uçması, ağaçların devrilmesi gibi olası olumsuz etkilere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Lideri Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, son günlerde hızla artan kızamık vakaları konusunda uyarıda bulundu.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Gölbaşı-Türkoğlu deprem boşluğunda meydana gelen depremlerde yaklaşık 50 bin vatandaşımız hayatını kaybetti. Jeoloji Mühendisleri Odası Deprem Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye’deki sismik boşluklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde yaklaşık 64 milyon seçmenin oy kullanması beklenirken, bunun yaklaşık 13 milyonunu ‘Z kuşağı’ olarak adlandırılan 18-25 yaş arası gençler oluşturuyor. Peki bu gençler hangi tarafı seçecek? Bupar Araştırma Şirketi, gençlik konulu yeni araştırma raporunun sonuçlarını paylaştı.

Hatay’da 128 saat sonra enkazdan çıkarılan 3,5 aylık bebek, 54 gün sonra Adana’daki annesine teslim edildi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Türkiye Personel Partisi’nden milletvekili adayı olan meslektaşı İrfan Değirmenci’yi hedef aldı. İrfan Değirmenci, Ahmet Hakan’a sosyal medya hesabından yanıt verdi.

İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu ve İstanbul Roman Fikir Başkanları ve Dernekleri Federasyonu, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı’na destek vereceklerini açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre yabancı sosyal ağ sağlayıcılar, kullanıcı bilgilerini Türkiye’de barındıracak ve talep edilmesi halinde savcılığa verecek. Ayrıca hakim kararı ile bant daraltma cezasının yüzde 90’ına kadar verilebilecek ve karar 4 saat içinde uygulanabilecek.

Organize suç örgütü başkanı Sedat Peker’in depremden etkilenen vatandaşlara dağıtılmak üzere hazırladığı yardım kolilerine savcılık kararıyla el konuldu. Peker’in avukatı Ersan Barkın, Sedat Peker’in el konulan yardım kolilerinin AHBAP Derneği’ne teslim edilmesini istediğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, kiralarla ilgili fetva yayınladı.

Kadıköy’de eşi Necmi A. ile tartışan Hande A., kocasını bıçaklayarak üzerine kızgın yağ dökerek öldürdü. Hande A. daha sonra evin balkonundan atlayarak intihar etti. Necmi A.’nın Anadolu Adliyesi’nde hakimlik yaptığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu