Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Recep Tayyip Erdoğan’ın yapay gündemlerine uymayacağız

Memleketi Manisa’da konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Birileri bize hakaret ediyor, saldırıyor, hiçbir şey olmasa bile tartışma çıkarmaya çalışıyor. Bu ülkede şeriat tartışmasından ne kazanacaksınız?” Fiyat artışları ve fiyatlar hakkında konuşmak istemiyorlar. Buradan tüm Türkiye’ye söylüyorum; Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin olduğu her yerde Recep Tayyip Erdoğan’ın suni gündemine uymayacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da partisinin il teşkilatının düzenlediği belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısına katılım yoğun olurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eşi Didem Özel salona girdiklerinde sevgi gösterileriyle karşılandı. Toplantıya belediye başkanı adayları da eşleriyle birlikte katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını CHP Manisa İl Lideri İlksen Özalper yaptı. Özalper konuşmasında, Manisa’nın tarihini değiştirecek bir yola çıkmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Yapay gündemlerin peşinden gitmeyeceğiz”

Memleketi Manisa’da olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan CHP Lideri Özgür Özel, “Benim için çok değerli bir gün. Her şeyin başladığı yerdeyiz. Beraber olduğumuz insanlarla birlikteyiz. Bu yolun her adımını yürüdük. Bize, Manisa’daki yürüyüşümüze’ Yürüyüşümüzün ilk gününden bu güne kadar hiçbir şey beklemeden yanımda olan yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün resmen babamın yanındayım. evimde, annemin kollarında. Fatih Sultan Mehmet’le başlayıp biten bir maceranın olduğu ülkedeyim. Dünyanın en eski şenliklerinden biri olan Mesir Bayramı’nın gerçekleştiği bir ülkedeyim. Yusuf’tayım Atılgan’ın Anayurt Oteli’ni yazdığı yer. Mimar Sinan’ın son kalfalık eseri Muradiye Camii’ni yaptığı yerdeyim. Bugün kuralları çiğneyen bir siyasetin yürüyüşündeyiz. Manisa’da nasıl gülümsüyor, nasıl gülümsüyor? Türkiye’de emekliler, işçiler nasıl gülüyor, onu güldüreceğiz, bunu konuşacağız. Birileri bize hakaret ediyor, saldırıyor, hiçbir şey olmasa da tartışma çıkarmaya çalışıyor. Bu ülkedeki şeriat tartışmasından ne kazanacaksınız? Artışlardan, maliyetlerden bahsetmek istemiyorlar. Buradan tüm Türkiye’ye söylüyorum; Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin olduğu yerde Recep Tayyip Erdoğan’ın suni gündemlerine uymayacağız. Ben de cevap vereyim; Şeriat dediğiniz kuralların pozitif hukuk yerine geçmesi gerektiğini söylüyorsanız, iyi düşünün, hırsızlığın cezası nedir bilirsiniz, uygulanırsa tek parmağınız, eliniz, diliniz kalmaz. “Bu yüzden şeriat ve saltanat dediğiniz kişinin kellesini bulaştırıp, son halife gibi slogan attırmayın” dedi.

“Ülke çok kötü yönetiliyor”

Ülkenin çok kötü yönetildiğine dikkat çeken Özel, “Bildiğiniz gibi ülke çok kötü yönetiliyor. Ülkenin en büyük sorunu enflasyon ve hayat pahalılığı. Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlamaktan sorumlu kurumdur ve Enflasyonla mücadele. Politikaları uygularken bağımsız olacak. Kanun bu kadar yazmış. Dün gece Merkez Bankası Başkanı Gaye Hanım istifa etti. Beş yıl içinde beşinci lider. Onu görevden aldılar. 9 ay sonunda.Genç, eğitimli bir bayan görev yapmaya geldi ama bu hanımla uğraşmaya başladılar. Onu istifaya zorladılar.Sonunda istifa geldi ve yerine biri atandı.Şahap harcıyor, Hafize geliyor, Hafize harcıyor Diğeri geliyor Gaye Hanım 5 yıl görev yapacaktı 9 ayda işten çıkardılar Gaye Hanımla ilgilendiler, bir buçuk yaşındaki çocuğuyla ilgilendiler, annesiyle babasıyla ilgilendiler Biri harcanır, diğeri gelir ama bilin ki bu ülkede ne oluyorsa işsizlik tüm gençlerin umutlarını kırmış, ne gidiyor ne de gidiyor. Gideni gönderen, geleni getiren aynı dolma kaleme sahip olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. “Bu ülkede ne oluyorsa bu ülkeyi uyuşturucu baronlarıyla rahatsız edenler, bu ülkede kamu düzenini bozanlar Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı kişilerdir” dedi.

“Değişimin peşindeyiz”

Değişimin peşinde olduklarının altını çizen Özel, “Manisa’da değişimin, Türkiye’de değişimin peşindeyiz. Yeni bir yolda yürüyoruz. Güçlü, zorlu ve dinamik ekiplerle yürüyoruz. Bugün benden önce söz verdiğimiz gibi genç bir kadın, 30’lu yaşlarında il başkanı olarak ortaya çıktı.” . Gençleşme derken, kadınlara alan açmak derken ilk adımı kendi ülkemizde attık. İzmir yanıbaşımızda. Listeler açıklandı. Adaylar tek tek tanıtılacak. Ondan önce İzmir gibi bir şehirde 6 kadın belediye başkanı CHP’nin amiral gemisi olarak görev yapıyordu. Artık tamamlandı. Seçilebilecek yerlerden 9 kadın belediye başkan adayımız var. Bunu söylüyorum çünkü son açıklanan liste bu, 40 yaş altı tam 14 genç lider adayımız var. Hepsi genç ve yabancı dil biliyor. Kimseye ücret ödeyerek bu makama gelmediler. Çalışkan, yetkin ve CHP’li insanlardır. Bunun sayesinde geldiler. Bu değişime olan inançla bu parti değişecek, gençleşecek ve iktidara gelecektir, söz veriyorum. Yeni bir yoldayız, bu yol milletimizin yoludur, gerçek bir yoldur, bu yol cesaretle yürüyeceğimiz bir yoldur. Listelerimiz mükemmel olmayabilir; Ancak değişime olan inançla bu parti değişecek, gençleşecek ve iktidara yürüyecektir. Söz veriyorum. Yeni bir yoldayız, bu yol saf bir yoldur. Hep birlikte refaha, yoksulluğa son vermek için birlikte yürüyeceğiz. Her zaman birlikte yürüyeceğiz dedi.

“Aslında ittifak kurmak istiyorduk ama olmadı”

Seçimlerde ittifak eksikliğine değinen Özel, şöyle konuştu: “Bu bayrak inmezse, bu ülke bölünmezse, bu müezzini ve o Mehmetçikleri her zaman birlikte desteklersek bölünmez. Böyle bir şey yok. özgür milliyetçilik. Kamuflaj Erdoğan’a yakışıyorsa, Burak Erdoğan’a yakışıyorsa görmeliydik. Biz altı okundan biri milliyetçilik olan, kendine inancı tam bir siyasi hareketiz. Böyle bir oyun oynuyorlar, onlar CHP’yi şeytanlaştırmaya çalışıyorlar.Geçtiğimiz seçimlerde ittifak vardı, hep birlikte oy verdik.Bu seçimde de ittifak olsun diye her şeyi yaptık ama saygı duyduğumuz ortaklarımız çeşitli gerekçelerle reddettiler.Oy verenler bunlara oy verdi. O gün oylar yine Manisa’da.O gün kazananların durumu ortada.Kendi gayrimenkullerinden gelir elde ediyorlar, çocuklarına turizm ruhsatı veriyorlar,Atatürk düşmanı olan bütün kurumları hulufe gibi dağıtıyorlar.Biz yine buradayız ve değişebiliriz. Bugün Manisa’yı Cengiz Ergün’ün şımarıklığından kurtaracak ittifakın adı Manisa İttifakıdır. Bunu hep birlikte kuracağız. Buradaki ilçelerde bu ittifakı kuracaklar. Bütün Manisa halkıyla bu ittifakı kurmak sizin görevinizdir, sizden bunu bekliyorum. Bir ittifak kuracaksınız. “O ittifakın başkan adayları burada.”

Özel’in konuşmasının ardından CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, partililere hitap etti. Zeyrek’in ardından sahneye 17 ilçe belediye başkanı adayı davet edildi.

Büyükşehir ve ilçe belediye başkanı adayları

CHP’nin Manisa’daki mevcut dört belediye başkanı, Akhisar’daki Besim Dutlulu, Alaşehir’deki Ahmet Öküzcüoğlu, Turgutlu’daki Çetin Akın ve Saruhanlı’daki Zeki Bilgin 31 Mart seçimlerine girme kararı alırken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek, Şehzade Gülşah Zorbay, Semih Yunusemre’de Balaban, Soma’da Sercan Okur, Kula’da Hikmet Dönmez, Gördes’te İbrahim Büke, Gölmarmara’da Cem Aykan, Salihli’de Mazlum Işıklı, Ahmetli’de Fuat Mintaş, Köprübaşı Fatih Taşlı, Sarıgöl’de Tahsin Akdeniz, Demirci’de Şerif Akmeşe, Üstün Dönmez Kırkağaç’ta ve Selendi’de Cemil Kurt aday gösterildi. – MANİSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu