Haber

DELİK İÇERİSİNDEN OLUŞTURULMUŞ, KOMŞULARININ YARDIMI İÇİN OLUŞTURULMUŞTUR

MALATYA Akçadağ’da yaşayan Kenan Kanar ve ailesi, ikinci büyük depremde enkaz altında kaldı. Kenan Kanar açtığı delikten ailesiyle birlikte enkazdan çıktı. Kanar daha sonra komşularının yardımına gitti ve 2 kişiyi kurtardı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki ikinci depreme yakalanan Kanar ailesi, Malatya’nın Akçadağ İlçesi’ne bağlı Ören Mahallesi’ndeki evlerine yemek yemek için girerken, enkaz altında kaldı. Baba Kenan Kanar, açtığı minik delikten ailesini dışarı çıkardı. Kenan Kanar daha sonra mahallede enkaz altında kalan diğer komşuların yardımına koştu. Kanar ve çevredekiler, çöken binadan 2 kişiyi kurtardı.

MAĞAZADAN ÇIKIYORUZ, KOMŞULARA YARDIM EDİYORUZ

Enkaz altından çıkıp komşularının yardımına koşan Kenan Kanar, “İlk depremin ardından dışarı çıkıp ateş yaktık. Malatya’da depremde evler yıkıldığı için yine haber geldi. İnsanlar mahsur kaldı. Arabalarıyla buraya akın ediyorlar.Kayınpederim ve babam Elazığ’da yaşıyorlar.Telefon edip aradılar.Yolların kötü olduğunu öğrenince eve girip yemek yedikten sonra yemek yemeye karar verdik.Oğlum gelmişti. O kapıdan çıkarken sarsıldık. Kalkmaya çalıştık kalkamadık. Sonra bina üzerimize çöktü. Odanın içi zifiri karanlıktı. Ortada AFAD’ı aradı, çıkamadık. ‘ona ulaşmadım. Yerde bir ışık fark ettim. Yumruk ve tuğla keserek açmaya çalıştım ama olmadı. Daha sonra bir modül buldum ve bir delik açtım. Komşular yardıma geldiğinde, Çıktık yarım saat moloz altında kaldık herkes bağırıyordu yaralılar var benim de başımda yara vardı bacağımı incittim . “Sonra komşuların yardımına gittik. Enkazdan 2 ölü 2 kişi kurtuldu” dedi.

Enkazdan babasının yardımıyla çıkan 5 yaşındaki Hazal Kanar, “Önce ben çıktım. Eğilip yolumu gördüğüm için çıkabildim, yoksa çıkamazdım” dedi.

– Malatya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu