Haber

Diyarbakır ve Siirt’te depremzedelere günlük sıcak yemek ve kuru gıda desteği veriliyor.

Diyarbakır ve Siirt’te “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen ailelere günlük sıcak yemek ve kuru gıda yardımı yapılıyor.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından oluşturulan 100 barınma alanında ortalama 25 bin depremzedeye günlük sıcak yemek ve sosyal donatı veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hiçbir vatandaşı aç ve açıkta bırakmayacaklarını belirtti.

Barınaklarda barındırılan vatandaşların çocuklarına da destek verildiğine değinen Beyoğlu, şunları kaydetti:

“Depremin olduğu ilk andan itibaren devletimizin sıcak yüzünü ve belediyemizin duyarlılığını gösterdik. Geçici barınaklar oluşturduk. Sıcak yemek pişiriyoruz, temel ve insani ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Böylesine büyük bir felaketin ardından çok iyi koordine olduk. Devletimizin diğer kurumlarıyla koordineli olarak destek veriyoruz.100 geçici barınma merkezinde günde ortalama 25 bin kişiye yardım yapıyoruz.”

Beyoğlu, depremin ardından ilçede hasar tespit çalışmalarının yapıldığını, hasarlı yapıların kapatılarak mühürlendiğini bildirdi.

-Siirt

Siirt Valiliği’nde Gençlik ve Uyum Sporİl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Siirt Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), AFAD ve İl Müftülüğü grupları Siirt’te misafir edilen 3 bin 700 kişiye destek veriyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı resmi konukevlerinde misafir edilen 400 kişiye günde 3 öğün yemek verilmektedir.

Evde kalan 11 bin 400 depremzedeye kuru gıda, alışveriş kartı, battaniye, çocuk bezi ve gıda yardımı yapıldı.

Siirt Gençlik Merkezi’nde hazırlanan reyonlardan depremzedelerin giyim ihtiyaçları da karşılandı.

camlihemsinhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu