Teknoloji

Efsanevi oyun Doom artık bağırsak bakterileri üzerinde çalıştırılıyor

İkonik oyun Doom’un yayınlanmadığı yer kalmadığını düşündüğümüz her an, birisi ortaya çıkıyor ve bizi şaşırtmaya devam ediyor. Bir MIT biyoteknoloji araştırmacısı, gerçek bağırsak bakterilerini kullanarak Doom’u çalıştırmayı başardı. Rock Paper Shotgun’un haberine göre Lauren RamlanOyunu dijital bakteri simülasyonuyla çalıştırmak yerine 30 yıllık oyunu izlemek için. gerçek bakterileri piksellere dönüştürdü.

Özellikle Ramlan, tamamen E. coli bakterilerinden oluşan bir hücre duvarının içinde bir ekran oluşturdu. 32×48’lik 1 bitlik ekran mükemmel bir görüntü sunmasa da oyunun bakteriler üzerinde çalıştığı bir gerçek. Bakterileri araştırmak floresan proteinler vererekTıpkı dijital pikseller gibi ışık yaymalarını sağladığını belirtiyor.

Ancak burada değinilmesi gereken birkaç konu var. Her şeyden önce bakteriler aslında oyunu çalıştırmıyor çünkü biyolojik elemente dijital kod enjekte etmenin henüz bir yolu bulunamadı. Yani bakteriler bir araya gelerek oyunun oynanışını gösteren küçük bir monitör görevi görüyor.

Ayrıca FPS oyunları göz önüne alındığında her zaman önemli bir ölçüm olan kare hızı sorunu da var. Kare hızı felakettir çünkü bakterilerin üç boyutlu görüntü oyununu gösterecek şekilde tasarlanmamıştır. Bakteriler oyunun bir çerçevesini aydınlatıyor 70 dakika İlk durumuna dönmesi sekiz saat sürer. Bu, kare başına yaklaşık dokuz saate denk geliyor; bu da oyunu baştan sona oynamak anlamına geliyor Yaklaşık 600 yıl sürecekAnlamı.

Yani oyun akıcı bir oyun deneyimi sunmasa da sonuç yine de harika. Bu aynı zamanda Doom’un hemen hemen her şey üzerinde çalışabileceği teorisini de kanıtlıyor. Oyundan önce hamilelik testlerinde, fare beyin nöronlarında ve hatta devamında Kıyamet IIVe minecraftGibi diğer oyunlarda da çalıştığını gördük.

haber-erenler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu