Ekonomi

Erdoğan: Sandıklara gidiyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’in Anamur ilçesinde meydana gelen hortum faciasına ilişkin, “Muz seraları zarar gören vatandaşlarımızın başı sağolsun. Devletimiz her zaman olduğu gibi yanlarında. Hasar tespit edildikten sonra geri dönecekler.” gerekli destek verilecektir.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Mersin Millet Bahçesi’nde düzenlediği mitingde halka seslendi.

Konuşmasına Mersin’e ve Mersin halkına olan sevgisini dile getirerek başlayan Erdoğan, 14 Mayıs’ta inşallah bu sevgiyi “tavan” yapacaklarını söyledi. “14 Mayıs’ta sandıkları mı patlatacağız?” “Evet” diye soran Erdoğan, “Bu ne ihtişam, ne incelik. Elhamdülillah çok şükür aşk karşılıksız değil. Biz seviyoruz, Mersin de bizi seviyor. Mersinli kardeşlerim de bizi seviyor.” dedi.

Mersin’in Anamur ilçesinde fırtınaya değinen Erdoğan, “Anamur kardeşlerime bu sabah yaşadıkları hortum felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaralı vatandaşlarıma Allah’tan şifalar diliyorum. Zarar gören vatandaşlarımıza Allah’tan şifalar diliyorum.” muz seralarında içiniz rahat olsun.Devletimiz her zaman olduğu gibi yanlarında olup, “Zarar tespit edildikten sonra gerekli destek kendilerine verilecektir.” bilgisini verdi.

Yaklaşık bir yıldır anlaşamadıkları Mersin’i özlediklerini belirten Erdoğan, “Özellikle bu bölgeyi özledik. Bu bölgeye çok geldim ve bu bölgede çok açılışlar, mitingler yaptık. Olur mu olmaz mı? sevmek, Mersin’i özlememek mi dedi.

“Bu seçimde ülkeyi teröristlere bırakmayacağız”

Boğa türküsünde, “Ay doğdu yenilmek ister / Al yanaklar yaşamak ister / Bu garip yüreğim, ruhumla buluşmak ister.” Erdoğan, kendisine repliklerini hatırlatarak, Mersin halkıyla buluşmak için burada olduklarını söyledi.

Ülkenin tarihi seçimi öncesi kendilerini bekleyen iller arasından Mersin’i seçtiklerini vurgulayan Erdoğan, Kayseri mitingine katılımın 135 bin kişi olduğu bilgisini paylaşarak, “Artık Mersin’in resmi rakamları elimde. 80 bin. Gök gürültüsü ile sandığa gidiyoruz demektir.” dedi.

Sahadakilerden sadece kendilerinin değil, tüm eş ve dostlarını sandığa götürmelerini isteyen Erdoğan, “Bu bir varoluş tercihidir. Bu seçimde ülkeyi teröristlere bırakmayacağız. Kemal Bey’in PKK’lı arkadaşları varsa bizimde milletimiz milletimiz var Buradan Mersin’e, Karaman’a, Niğde’ye komşulara, karşımızdaki Kıbrıs’a selamlarımı iletiyorum. .İnşallah en kısa zamanda bu şehirleri ziyaret edip hasrete kavuşacağız.” söz konusu.

Salı günü Adana’da olacaklarını belirten Erdoğan, Türkiye’nin 81 ilinin her birinin gönüllerde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

“Şu anda hani ben daha erken Mersin’e gelecektim. Akkuyu’daki nükleer santralin yakıt çubuklarının teslim törenine katılacaktık ve sizi burada özleyecektik. Akkuyu programını canlı bağlantı ile yapmak zorunda kaldık.Bunun için Rabbime şükürler olsun.Onu her türlü vatan evladı yaptığı için kendisine ne kadar teşekkür etsem az. Mersin gibi bir şehre yoldaş olduğu için teşekkür ediyorum.”

Mersin’in ülke tarımı, sanayisi ve ticaretinde özel bir yeri olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Dev liman kentimiz Mersin sıradan bir yer değil. En önemlisi de ülkemizin insan zenginliğinin tüm renklerini içinde barındıran özelliği ile Mersin’in gönlümüzde ayrı bir yeri var. Yaratılanı yaratıcısı için seviyoruz. Orada dinimizde ayrımcılık yoktur.Dinimizin üstünlüğü ancak Allah’a yakınlığımızdadır.Mersin’i hangi mezhepten olursa olsun Sünni-Alevi tüm insanıyla seviyoruz.Mersin’i serada çalışan çiftçisiyle seviyoruz. fabrikada alın teri döken işçi, limanda yük indirip yükleyen işçi ve ormanı yaşatan köylü… Mersin tüm bu özellikleriyle kardeşlik şehri unvanını hak ediyor. Ne güzel Mersin. değerleri, burada olduğu gibi geçmişten bugüne, bugünden geleceğe bir köprü kurmaktır.”

“Mersin ile birlikte Türk Yüzyılını inşa etmek istiyoruz”

Atilla İlhan’ın “Burası bizim göğümüz gibidir, hiçbir dağda kırılmamış / Yıldızlarımızın titremesi insanın içini titretir / Bu acı tuz hiçbir yere katılmamış bu denize / Topraktan çıkardığımız pekmez döner. güneşin başı.” Erdoğan, sözlerini hatırlatarak, “Elbette Mersin’i görünce başı dönmeyen yoktur.” söz konusu.

Mersin’in kendisi ve ülkesi için yeni bir fırsat olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu fırsat 14 Mayıs seçimleridir. Türkiye’nin Yüzyılını Mersin’le beraber inşa etmek istiyoruz. Malum Mersin iradesini çantanın bir parçası görüyor birileri. yüreğe dokunmamış, Mersinli’yi kurşun asker yapmışlardır.Mersin’in farklılıklarını servet olarak gördüğümüz varlıklarının sermayesi yapanlar sizi yok sayarlar.Oysa biz Mersin’in kendisine yapılan her işe, her insana vefasını çok iyi biliyoruz. Hizmet verildi.İşte bu yüzden icracı arkadaşlarımızı hep Mersin’de görevlendiriyoruz.Çünkü biz söz değil icraat peşindeyiz.Artık burada öyle bir ses verin ki Mersin’in tercihinin Türk Yüzyılı olduğunu herkes duysun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu