Ekonomi

FTX kilitli Solana’ları için açık artırmayı başlatırken SOL’da düşüş hızlandı

Investing.com – İflas sürecini yöneten kripto para borsası FTX’in portföyündeki kilitli SOL varlıklarının 3. satış sürecinde açık artırma başladı.

FTX, ilk satışta yüksek miktarda SOL satışı gerçekleştirdikten sona geçen ay daha düşük miktarlı bir açık artırma gerçekleştirmişti. Block’un haberine göre süreç hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, kilitli Sol varlıkları teklif verme süresinin 9 Mayıs’ta sona ereceğini söyledi. Ancak 3. satış aşamasında ne kadar SOL varlığının satılacağı henüz bilinmiyor.

FTX, bu süreç sonunda yaklaşık 41 milyon SOL’u satmayı planlıyor. Bu varlıklar kilitli olarak satılacak olup kilitlerin 4 yıllık bir süre içerisinde açılacağı ve staking ödüllerinin belirlenen hak ediş programına göre dağıtılacağı biliniyor.

Amatörlerin bile profesyoneller gibi kazanabileceği dünyaya adım atın. InvestingPro şimdi %20 indirimde. Kupon kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

FTX, SOL satışlarına geçen yıl Mart ayında başladı

FTX’in alacaklılarına geri ödeme yapma planları çerçevesinde elindeki kripto varlıkları satışa çıkarma süreci geçen yıl başladı. İlk olarak Mart ayında gerçekleşen Solana satışında kripto varlıklar, Galaxy Trading ve Pantera’ya 64 dolardan satıldı. Bloomberg, o dönem toplam satışın büyüklüğünün şirketin Solana varlıklarının yaklaşık üçte ikisi kadar olduğunu bildirdi. Bu da FTX’in satıştan yaklaşık 1,7 milyar dolar gelir elde ettiği anlamına geliyor.

FTX, ikinci satış aşamasında ise 1,8 milyon SOL gibi çok daha düşük miktarda varlık satışı gerçekleştirdi. Bu açık artırmada gelen tekliflerin ise kripto para başına 85 ila 110 dolar arasında olduğu söylendi. Kaynaklar ise 95 dolar ve üzerindeki tekliflerin kabul edildiği bilgisini verdi. Geçen ayki açık artırma sırasında ise SOL’un fiyatı 150 dolar bandındaydı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu hafta FTX’in SOL varlıkları için teklif verme süresi sona erecek olup kripto para fiyatının da geçen ayki açık artırma zamanındaki fiyatına yakın seyrettiği görülüyor.

FTX, alacaklılara fazla ödeme yapmayı amaçlıyor

FTX ile ilgili bugünkü diğer bir gelişme ise yapılacak geri ödemelerle ilgili. İflas sürecindeki kripto para borsası, dün yayımladığı bildirimde alacaklıların %98’ine mahkeme onayı sonrası %118 oranında ödeme yapılabileceğini açıkladı.

Bu FTX mağdurlarının alacaklarının üstünde bir ödeme alması anlamına gelirken FTX kayyumu, mahkeme onayı sonrası 60 gün içinde ödeme yapma taahhüdünde bulundu.

Solana’da son durum


FTX, her ne kadar kilitli SOL varlığı satışı gerçekleştirecek olsa da bu gelişmenin gündeme gelmesiyle birlikte SOL’un dünden bu yana değer kaybettiği görülüyor.

Dünkü işlemlerde Mayıs ayı yükselişini 160 dolar sınırına kadar taşıyan SOL’un bu noktada satışlarının hızlandığı görülürken kripto para yerel zirvesinden %9’a yakın değer kaybı görerek son saat itibarıyla 145 dolara kadar çekildi.

caykara-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu