Haber

İstanbul’da belediyeler deprem bölgesine yardıma devam ediyor

İstanbul’daki belediyeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yardım etmeye devam ediyor.

Beyoğlu Belediyesi, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kahramanmaraş’ta 200 adet konteyner ev yapmak için çalışma başlattı.

Bugüne kadar bölgeye 80’den fazla yardım TIR’ı gönderen belediye, 8 araçtan oluşan acil yardım grubuyla Kahramanmaraş merkez, çevre ilçe ve köylerde depremzedelere gıda kolisi, hijyen malzemesi, kışlık giysi, battaniye ve ısıtıcı dağıtıyor. ve 2 motosiklet.

Belediyeye bağlı 40 kişilik arama-kurtarma ve sağlık ekibi, ikisi ambulans olmak üzere 8 araçla arama kurtarma çalışmalarını güçlendirdi. 60 kişilik bir grup depremzedelerin yaralarını sarıyor.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda 1 aşevi, 2 seyyar mutfak, günde 5 bin ekmeğin pişirildiği 1 fırın ve 3 yemek dağıtım merkezi kuran Beyoğlu Belediyesi, 10 bin depremzedeye günde 3 öğün yemek veriyor.

Belediye ekiplerinin bölgeye kurduğu çamaşırhane, tuvalet ve duş alanları da depremzedelerin kullanımına sunulurken, depremzedelerin kaldığı 10 farklı noktaya mobil şarj üniteleri yerleştirildi.

Kahramanmaraş Merkez’de iki farklı noktada çocuklar için oyun alanları kuruldu.

Depremde zarar gören hayvanların tedavisi için bölgeye sevk edilen Beyoğlu Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyenin temizlik araçları da çöp toplama ve temizlik çalışmalarına katkı sağlıyor.

Depremzede çocuklar zeytin ağacı dikti

Beylikdüzü Belediyesi’nin Beylikdüzü Kaymakamlığı iş birliğiyle kurduğu çadır kentte peyzaj düzenlemelerine başlandı.

Çadır kentte yaşayan çocuklarla birlikte “Dayanışma ve Dostluk Parkı” olarak adlandırılan alana 10 adet zeytin ağacı dikildi. Depremzedeler fidanlara ilk cankurtaran halatını verdi.

Bin konteynerden oluşan mahalle kurulacak

Esenler Belediyesi sarsıntı bölgesindeki yaraları sarma çalışmaları kapsamında Adıyaman’ın Gölbaşı mevkiinde kurulacak bin konteynerle mahalle çalışması yapıyor.

Depremin ilk günlerinde Esenler Kızılay Şubesi ile depremzedelerin beslenme ihtiyaçlarını karşılayan Esenler Belediyesi, kurduğu sabit aşevi ile her gün 10 bin kişiye sıcak yemek ikramında bulunuyor. Aşevi tesislerinde taziye yeri ve mescit de bulunmaktadır.

Esenler Belediyesi Afet Yardım Merkezi’nde günün her saati çay ve çorba ikramı yapılıyor.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde belediye, “Alo Deprem Yardım” adlı çağrı merkezi kurdu. Vatandaşlar taleplerini “0530 387 94 18” numaralı telefon hattını arayarak veya mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletebilirler. Çağrı merkezi, Gölbaşı’ndaki depremzedelerin gıdadan giyime, barınmadan ulaşıma kadar tüm ihtiyaçları için 24 saat hizmet veriyor.

Esenler’de 2009 yılından bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet veren EDİM Market’in (Esenler Dayanışma ve Geliştirme Merkezi) Gölbaşı’nda şubesi açıldı.

Bu çarşıya gelen vatandaşlar, gıdadan giyime, temizlik malzemelerinden oyuncağa kadar her türlü malzemeyi ücretsiz temin edebiliyor.

Kurbanlar için örgü

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nde halkın karşısına çıkan hanımlar, ilçe esnafının depremzedeler için bağışladığı yünlerden örgü atkı, kazak, bere, bebek battaniyesi ve eldivenlerini deprem bölgesine gönderiyor. Şimdiye kadar 2 tır yün örerek bölgeye ulaştırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu