Ekonomi

İtalya taban fiyata geçmek istiyor

Türkiye dahil 25 ülkede uygulanan asgari ücret, bir çalışana verilebilecek en düşük maaşı ifade ediyor.

12 yıldır İtalya Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüten ve Kasım ayında görevinden ayrılacak olan Visco, bugün Roma’da son kez ülkesinin yıllık ekonomik ve mali durumuna ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı Visco, Avrupa’da taban fiyat uygulamasının bulunmadığı İtalya’ya bu konuda davette bulunarak şunları söyledi:

Diğer en önemli ülkelerde olduğu gibi, gerekli istikrar çerçevesinde tanımlanmış bir asgari fiyatın getirilmesi, sosyal adaletin karşı konulamaz ihtiyaçlarına cevap verebilir.

Öte yandan İtalya’da sağcı koalisyon hükümetinin başkanı olan Başbakan Giorgia Meloni, taban fiyat uygulamasına karşı duruşuyla biliniyor.

Visco, İtalya’nın 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) tahminlerinde yüzde 1 artış beklediklerini belirtti.

KORONAVİRÜS SALGINI FONUNU DEĞERLENDİRDİ

Başkan Visco, ülkede bir süredir tartışma konusu olan koronavirüs salgını sonrası Avrupa Birliği’nden (AB) sağlanan toparlanma fonunun kullanımına ilişkin daha önce yapılan plana ilişkin değişiklik ve iyileştirmelerin yapılabileceğini kaydetti. , ancak bu konuda zaman harcanmamalıdır.

“KADEMELİ BİR VERGİ REFORMUNA İHTİYAÇ VAR”

Visco ayrıca İtalya’da kademeli bir vergi reformuna ihtiyaç olduğunu belirterek, üretim faktörleri üzerindeki yükü azaltan bir vergilendirmenin istihdamı ve yatırımları canlandırabileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu