Ekonomi

SEDAŞ Kocaeli’de yatırım ve bakım çalışmalarına devam ediyor

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Kocaeli’de 106 farklı lokasyonda yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan yatırım ve bakım çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürdüğünü bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 20 bin kilometrekarelik alanda 3,8 milyon nüfusa hizmet veren SEDAŞ, Kocaeli’deki yatırım çalışmalarını hızla tamamlamaya devam ediyor.

Kentin ihtiyaçlarına göre hazırlanan programda, ana sınırlardaki kapasite artırımı, şebeke yenileme ve yer altı çalışmalarının bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

SEDAŞ ekipleri, Kocaeli genelinde yaptıkları kapsamlı çalışmalarla 582 kilometreden fazla kablo-iletken montajı ve 7 bin 300 direk montajı gerçekleştirdi.

Yıl sonuna kadar kırsal kesimler de dahil olmak üzere 53 adet ilave beton köşk tipi trafo ve yaklaşık 143 adet direk tipi trafo tesisi devreye alınacaktır.

Planlanan kesintiler müşterilere duyurulur

Kentte elektrik hizmetinin devamlılığının sağlanması ve artan elektrik talebinin karşılanmasına yönelik çalışmaların yürütülmesi mümkün olmadığından planlı kesintilere gidilmektedir.

Can ve mal güvenliğini korumak amacıyla, müşterilerin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla sınırlarda elektrikler kesilerek önceden belirlenen süre içerisinde planlı elektrik kesintisi gerçekleştirilir.

Bu sayede yatırım ve bakım süreçleri güvenli bir şekilde yürütülürken, şebekelerde teknik sürdürülebilirlik sağlanıyor.

Teknik ve dış etkenlerden kaynaklanan kesintilerin önlenmesi için yapılan çalışmalarda, planlı kesintilerin yapılacağı bölgelerin isimleri 48 saat önceden SEDAŞ internet sitesinde duyurulur.

Ayrıca sistemde kayıtlı telefon numaralarına SMS gönderilerek müşterilere bilgi verilmektedir.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Lideri Dr. Necmi Odyakmaz, 365 milyon lira ayrılan bölgede yatırımların artarak devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

“İl genelinde kapsamlı altyapı, bakım, yenileme ve onarım çalışmaları kesintisiz devam ediyor. SEDAŞ, kaliteli hizmet ve kesintisiz enerjiye odaklandı. Ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Kocaeli’nin mevcut ihtiyaçlarını araştırdık ve tüm gücümüzü ortaya koyduk. müşterilerimizin beklentilerini karşılayacak yatırım planımıza devam ediyoruz.Tüm ilçelerimizde hem istihdam hem de şehrimize ekonomik fayda yaratan kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz.Müşteri memnuniyetini artırarak operasyonel faaliyetlerimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. her geçen gün yatırımlarımızla.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu