Haber

AK Partili Yılmaz: Türkiye’de barajı geçeceğiz

Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) –Bingöl’de basın mensuplarıyla bir araya gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin 2023 ve sonrasında büyümeye devam edeceğini belirterek, “Türkiye’de bu eşiği aşmamız gerekiyor. Gelişmekte olan ülkeler liginden ülkeler ligine çıkmamız lazım” dedi.

“Neyse ki Türkiye’ye baktığımızda bütçemiz ve kamu borç stokumuz yeterli noktada” diyen Yılmaz, “Avrupa’ya baktığınız zaman kamu borcunun milli gelire oranı yüzde 90’lar civarında, bazı ülkelerde bu oran yüzde 90’ları buluyor. Gelişmekte olan ülkelerde kamu borç stokunun gelire oranı yüzde 60 iken, Türkiye’nin kamu borç oranı ise geçen yıl yüzde 40 civarındaydı, bu yıl biraz daha düşmesini bekliyoruz. açığın milli gelire oranı bu yıl yüzde 2,6 oldu.Bütün bu olumsuzluklara rağmen Türkiye’de bütçe performansımız ve kamu borcunun milli gelire oranı gerçekten çok yumuşak durumda, bu yıl beklentimiz 3,4, gelecek yıl ise beklentimiz yüzde 3,4 olacak. yüzde 3 buçuk civarında olmasını öngörüyoruz” dedi. .

AK Parti iktidarının başından beri en çok üzerinde durduğu konulardan biri olduğunun altını çizen Yılmaz, “Bütün zorluklara rağmen bunları başardık, geçen yıl ve bu yıl iktidara çok önemli kaynaklar ayırdık. Doğalgaz faturasının yüzde 75’i bu yıl oldu.Yüzde 80’ini kamu kaynakları ve bütçe kaynakları ile finanse ettik.Türkiye bunu büyüyerek nasıl başardı?Dünyanın küçüldüğü dönemlerde Türkiye ekonomisi 2020 yılında büyümeyi başardı.Son Son 50 yılın büyümesini yakaladık, yüzde 11’in üzerinde çift haneli büyüme yakaladık.Yine yılda yüzde 5 civarında büyüme bekliyoruz.Büyüme olduğu zaman bu kamu gelirlerini artırıyor, yansıyor. İstihdama yansıdığı şekliyle tüm toplumsal kesimlerde Dengemizi böyle koruyoruz Büyüyen Türkiye milyonlarca istihdam yaratırken ihracatını 250 milyar dolara, turizm gelirlerini 250 milyar dolar seviyesine çıkarıyor. aslan. milyar dolar hem de kamu istikrarı açısından. aha avantajlı bir konuma yükselir. Bu da sayın başkanımızın ortaya koyduğu büyüme odaklı stratejinin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu