Haber

Ankara’da profesörü ‘dana dili’ ile tehdit eden zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Twitter hesabından muayenehanesi önünde ‘dana dili’terk edildiğini ve ölümle tehdit edildiğini belirttiği bir paylaşım yaptı.

Şenol, paylaşımının ardından geçen yıl temmuz ayında karakola giderek şikayetçi oldu.

Piyasaya sürülmüş

Şenol’un kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü Mustafa Yücel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Eskişehir’de gözaltına alındı.

Hakkında, ‘tehdit’Ve ‘kişisel verilerin alışılmamış bir biçimde elde edilmesi ve dağıtılması’Suçtan yargılanan Yücel tutuklandı.

Yücel, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ilk deneme

Mustafa Yücel hakkında Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın bugün görülen ilk duruşması; Sanık Yücel katılmazken, müşteki Prof. Dr. Şenol ve avukatları hazır bulundu.

prof. Dr. Şenol, bir kadın ve bir bilim insanı olarak yaşadıklarının kabul edilemez olduğunu belirtti. “Uzun süredir bu olayların içindeyim. Sayın mahkemenizden empati göstermenizi rica ediyorum.”söz konusu.

tanık dinlendi

Duruşmada dinlenen tanıklardan AZ, Şenol’un ofisinin bulunduğu binada görev başında olduğunu söyledi.

Sanığı tanımadığını ve görmediğini belirten AZ, şunları söyledi:

“Şahsen ifade vermedim”

Olayı kendim görmedim. Geçen sene temmuz ayında çalıştığım apartmandaki kafe çalışanı yanıma gelerek bir kişinin Esin hanıma limonata sipariş ettiğini söyledi. Ben de Esin Hanım’ın ofisinde olmadığını belirterek reddettim. Limonatayı alıp Esin hanımın sekreterine götürdüm. Bu olaydan önce Esin Hanım’ın ofisinin önüne ‘dana dili’ bırakılmıştı. Bu olaya bizzat şahit olmadım. Ama haber alınca kamera kayıtlarını izleyince bir erkek kişinin poşet içinde getirdiği dana dilini kapıya bıraktığını gördüm.

Tutuklama emri çıkarıldı

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesinin ardından sanık Yücel hakkında konuştu. ‘adli kontrol tedbirlerini ihlal ediyor’hakkında yakalama kararı çıkardı.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarının alınmasına da karar verdi.

Diğer tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Nisan’a erteledi.

payas-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu