Haber

Bingöl balında hasat başladı

Bir yılda 9 farklı bölümde dünya birinciliği kazanan ‘Bingöl balı’nda hasat başladı.

BİNGÖL – Tadı ve aromasıyla son bir yılda 9 farklı bölümde ödül alan ve dünya şampiyonlukları kazanan Bingöl balında hasat dönemi başladı.

Geçen yıl 9 farklı dalda ödül alan Bingöl balı, son olarak Londra ve Paris’te düzenlenen yarışmada süzme bal kategorisinde altın madalya almaya hak kazandı. Tadı ve aromasıyla dünyaca ünlü Bingöl balında hasat başladı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba ile yetkililere katıldı.

İlk hasadı yaptıklarını ifade eden Rektör Prof. Son 4-5 yıldır Bingöl balımızın daha çok tanınması ve hak ettiği değeri alması için.Geçen yıl bir ilçemizde bal hasadı yaptık.Bunu yaptık, bu şenliği balın olduğu yerde yapıyoruz. Arıcı kompleksi bu yıl üniversitemiz yerleşkemizde yer almaktadır.Bizler bu hasat şenliğinde olabildiğince bal farkındalığını artırmak ve balımızın olması gereken yerde olması için çalışıyoruz.Aslında burada bir bal şenliği düzenliyoruz ve Bu festivalin önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek devam edeceğini dile getiren Gül, “Umarım çok daha şanlı ulusal ve uluslararası bal hasadı festivalleri düzenleyeceğiz. Tüm arıcılarımıza bu hasat şenliğinin ve bal sezonunun kendileri için hayırlı olmasını diliyorum. Bereketli ve kazançlı bir dönem olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Son yıllarda tüm uluslararası yarışmalarda çok değerli ödüller ve dereceler alındı. Bu da gösteriyor ki üniversitemiz bünyesinde ilgili tüm kurumların desteğiyle çok değerli çalışmalar yapılıyor. “Çok daha değerli, hızlı hareket etmeliyiz. Çünkü bu markalaşma sürecini ne kadar hızlı tamamlarsak ilimizin ekonomisine, istihdamına, üretimine katkısı o kadar artar” dedi.

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba, “Bugün dünya şampiyonu balımızın hasadına başladık. Önemli olan az ya da çok bal üretmek değil, balın fiyatı ve kalitesidir. Ödül aldık” dedi. dedi.

habersincan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu