Haber

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen Karatepe Cemevi için arsa arayışında

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Belediye olarak uygun konum ve büyüklükte arsa satın alarak hem Karatepe Cemevi’ni hem de derneği orada yaşatmak için çalışıyoruz.”

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Karatepe İlçesi Kültürel Dayanışma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği ile Divriği Kültür Derneği’nin düzenlediği etkinliklere katılarak vatandaşlarla sohbet etti.

Karatepe İlçesi Kültür Dayanışma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği ile Divriğ Kültür Derneği’nin düzenlediği etkinliklere katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, hemşehri derneklerinin çalışmalarına önem verdiklerini belirtti. Karatepe Mahallesi’nde düzenlenen kahvaltıda Esen, cemeviyle ilgili çalışmalarını Karatepelilere anlattı.

“Cemevi çalışmaları devam ediyor”

Karatepe İlçesi’nde cemevi yapımına uygun arsa aradıklarını belirten Önder Esen, konuyla ilgili olarak dernek başkanı ve mahalle muhtarıyla görüştüklerini belirtti. Derneğin şu an bulunduğu yerin Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) ait olduğunu kaydeden Esen, “Bulunduğumuz alan ve karşımızdaki küçük bina hepinizin bildiği gibi bir okul. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir yer tahsis edildi. Ancak bu tahsis iptal edildi. Bu iptalle birlikte kısa bir süreliğine “Buranın tekrar Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmesi gerekiyor. Dernek liderimiz ve muhtarımızla bu konu üzerinde çalıştığımızı bilmenizi isterim. Ne yazık ki günümüzün siyasi şartları nedeniyle yeni bir tahsis almak pek mümkün görünmediğinden, üzerine dernek binası ve cemevi yapabileceğimiz bir arsa arayışında olduğumuzu belirtmek isterim.” Uygun lokasyonda uygun büyüklükte bir arsa satın alarak hem Karatepe Cemevi’ni hem de derneği orada yaşatmak için çalışıyoruz” dedi.

“Onlar toplumun renkleridir”

Divriğ Kültür Derneği’nin Sarısu piknik alanında düzenlediği etkinliğe katılan Önder Esen, derneklerin aynı zamanda bir toplumun renkleri ve çağdaş yüzü olduğunu kaydetti. Bölgedeki vatandaşlarla sohbet eden Esen, daha sonra dernek üyelerine halaya eşlik etti. – ANTALYA

eflaniajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu