Ekonomi

Matrixport, Bitcoin boğalarına çağrı seçeneklerine geçmelerini tavsiye ediyor

Düşük volatiliteye işaret eden Matrixport, boğa çağrısı seçeneklerine geçmenin getirileri optimize etmek için geçerli bir strateji olduğunu belirtti.

Bitcoin’inOpsiyon fiyatları da, temel oynaklık önlemlerinin birkaç yılın en düşük seviyelerine inmesiyle düştü.

Kripto hizmetleri sağlayıcısı Matrixport, getirilerini optimize etmek isteyen yatırımcılara paralarını Bitcoin’den (BTC) boğa çağrısı seçeneklerine aktarmalarını önerdi.

Matrixport’un araştırma ve strateji lideri Markus Thielen, “Tahmin edildiği gibi, kripto piyasası da bu yaz durgun geçti, ticaret hacimleri ve volatilite de önemli ölçüde düştü. Düşük volatilite opsiyon fiyatlarını da düşürdüğü için, yatırımcıların Bitcoin spotlarına yatırdıkları paralarını Bitcoin opsiyonlarına çevirmeleri mantıklı olabilir.”dedi ve ekledi:

Alım opsiyonları, tüccarlara makul bir tarihe kadar belirli bir fiyattan Bitcoin satın alma hakkı verir.

Düşük oynaklık oyunu

Volatilite, ortalama değeri tersine çevirme özelliğine sahiptir, bu da varlık fiyatlarının ortalama fiyatlara yaklaşmasını sağlar ve opsiyon fiyatları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bu nedenle seçenekler ucuz olarak kabul edilir. Tüccarlar volatilite çok düşükken opsiyon satın almayı ve volatilite çok yüksekken opsiyon satmayı tercih ederler.

Bitcoin’in 30 günlük oynaklığı, Ocak ayından bu yana en düşük seviye olan yüzde 28’e düştü.

Kripto paranın beklenen dört haftalık fiyat oynaklığını ölçen BitVol Endeksi, 2019 başından bu yana en düşük seviyesi olan 40,47’ye düştü. seçenekler daha değerlidir.

Daha da önemlisi, zımni oynaklık ile Bitcoin’in bu yılki fiyatı arasında pozitif bir korelasyon var. Dolayısıyla Bitcoin rallisinin devam etmesi durumunda call opsiyon sahiplerinin küçük bir yatırımla büyük kazançlar elde etmesi bekleniyor.

Thielen, yılın başından bu yana Bitcoin’in yüzde 77’lik avantajını bir kenara bırakmayı ve serbest bırakılan sermayeyi her ay yüzde 3 nominal değere sahip başabaş arama seçeneklerine (ATM’ler) yatırmayı teklif ediyor. Bu formda, piyasa gerilese bile yatırımcıların yıl sonunda yüzde 62 net fayda elde edeceğini belirtiyor.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu