Haber

Türk Kızılayı İzmir Şubesi’nin Deprem Yardım Kamyonu Sayısı 120’ye Ulaştı

İzmir Valiliği ile Türk Kızılayı İzmir İl Şubesi’nin ortak bağış kampanyası kapsamında Ege Afet Bölge Merkezi’nde toplanan yardımları taşıyan tırlar deprem bölgelerine hareket etti.

Türk Kızılayı İzmir İl Şube Başkanı Kerem Baykalmış, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in desteği ve yönlendirmesiyle başlatılan yardım kampanyasını anlattı. Baykalmış yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilgili yürüttükleri yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İzmir Valiliği ve Türk Kızılayı İzmir İl Şubesi, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ilk dakikalarından itibaren bölgeye yardım göndermek için çalışma başlattı. Türk Kızılayı Ege Afet Müdürlüğü’nde merkeze akın eden vatandaşlar malzemelerini teslim ederken, TIR’lar saatler içinde deprem bölgesine sevk edildi. Deprem bölgesine giden yardım tırlarında kuru mama, giysi, battaniye, ısınma ayakkabısı, çocuk bezi, paketli havlu, hijyen malzemesi ve peçete gibi malzemeler yer aldı. Ayrıca yardım toplama merkezindeki çalışmalarda Türk Kızılayı İzmir İl Başkanı Kerem Baykalmış da yer aldı.

İzmirlilerin Hazırladığı Yardım Tırlarını Gönderiyoruz

Baykalmış, depremin ardından İzmir Valiliği ile uyum içinde bağış kampanyası oluşturduklarını belirtti. “Bugüne kadar yardım malzemeleri yüklü toplam 120 yardım tırı İzmir’den afet bölgesine hatasız yola çıktı!”ifadeleri kullandı.

Türk Kızılayı İzmir İl Başkanı Kerem Baykalmış, “Deprem anından itibaren Valiliğimizle birlikte harekete geçtik. Profesyonel afet ekibimiz haberin duyulduğu ilk andan itibaren yola çıktı. Aziz Milletimizin desteğiyle hazırlanan yardım tırlarını şok bölgelerine göndermeye başladık. Başta gönüllülerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yardımlarımız her gün devam edecek. Yaralarımızı her zaman birlikte saracağız.”

Yardımlar artık Fuar İzmir’de toplanacak

Araçlar yola çıkmadan önce bir konuşma yapan Baykalmış, “Bu gece itibariyle İzmirlilerden gelen 120 tırlık yardım malzemesini tırlarımıza yükledik. Şimdi kalkıyoruz. Gönüllüler, yoğun bir şekilde gelen bağışçıların sıralamasını sağladı. Öncelikle bağış yapanlara teşekkür ederim. Yine bekleriz yardımlar devam ediyor bağışlar bitmedi. Sevkiyatlar mutlaka yeni tırlarla yapılacaktır. Fuar İzmir saha faaliyetlerimizde geçmişte olduğu gibi yine gerek sevkiyat gerekse nakliye anlamında bizlere büyük kolaylıklar sağlayacak. Gönüllülerimizi şimdi buraya davet ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu