Haber

Ünlü oyuncudan kötü haber! Settar Tanrıöğen beyin kanaması geçirdi

Kızılcık Şerbeti dizisinde canlandırdığı Abdullah karakteriyle adından söz ettiren ünlü oyuncu Settar Tanrıöğen, beyin kanaması geçirdi. Kötü haberi duyuran eski model Ebru Destan, “Kardeşim Settar dün beyin kanaması geçirdi. Ameliyat iyi geçti. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur. Seni seviyoruz.” ifadelerini kullandı.

SETTAR TANRIÖĞEN KİMDİR?

22 Ekim 1960’da Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü mezunu Settar Tanrıöğen, 90’lı yıllarda Bir Demet Tiyatrosu’nda canlandırdığı, başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Erdal Tosun, Zerrin Sümer’in de yer aldığı Saldıray Abi karakteriyle tanındı. Serhat Özcan ve Erdoğan Dikmen.

2009 yılında Vavien filminde Binnur Kaya, Engin Günaydın, Ercan Kesal, İlker Aksum ve Serra Yılmaz’la birlikte rol alan Settar Tanrıöğen, filmdeki Cemal rolüyle SİYAD Türk Sineması ödülleri kapsamında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. .

2010 yılında Derviş Zaim’in yazıp yönettiği, Kıbrıslı Rumlar ile Kıbrıslı Türkler arasındaki meseleleri konu alan Gölgeler ve Suretler adlı filmde Buğra Gülsoy, Hazar Ergüçlü ve Osman Alkaş’la birlikte rol alan Settar Tanrıöğen, Cevdet karakteriyle sahneye çıktı. 2011 yılında Ankara Sinema Festivali’nde oynadığı filmde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

2015 yılında Selim Evci’nin yazıp yönettiği Saklı filminde İlhan Şeşen, Türkü Turan, Pelin Akil, Şehnaz Bölen ve Ümit Çırak’la birlikte rol alan Settar Tanrıöğen, Cengiz rolünü canlandırdı.

2015 yılında Ali Yorgancıoğlu’nun yönettiği Hayalet Dayı adlı komedi filminde başrol oynadı.

Settar Tanrıöğen, 2015-2017 yılları arasında Baba Candır dizisinde Salih Çelik karakterini canlandırmıştır. Halen Kızılcık Şerbeti dizisinde Abdullah karakterini canlandırmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu