Haber

2. Köy Tiyatroları Festivali başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları tarafından 5-10 Şubat tarihleri ​​arasında ikincisi düzenlenen, İzmir’in köylerinden 7’den 70’e kadar gönüllü katılımcının yer aldığı Köy Tiyatroları Festivali, “Kendimi Sahilde Buldum” adlı oyunla başlayacak. Yol”. Hafta boyunca köy tiyatrolarının oyunlarının yanı sıra atölye çalışmaları, stantlar, seminerler ve söyleşiler de ücretsiz olarak izleyicilerin beğenisine sunulacak.

İzmir’de 11 noktada 200’e yakın katılımcıyla kırsal kesimde yaşayan insanların hayatına dokunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları, “2. “Köy Tiyatroları Festivali” ile sanatseverleri tiyatronun büyülü dünyasına davet ediyor. 5-10 Şubat tarihleri ​​arasında Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde atölye çalışmaları, söyleşiler, sinema gösterimleri ve oyunlarla izleyiciyle buluşacak. 5 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 16.30’da İzBB Köy Tiyatroları Fotoğraf Kabini açılacak ve saat 17.30’da belgesel gösterimi yapılacak. “Ulamış Köy Tiyatrosu” gösteriminin ardından sinema yönetmeni Berkay Taşkan ile söyleşi.İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulamış Köy Tiyatrosu’nun “Kendimi Yolda Buldum” adlı oyunu açılış günü saat 20.00’de seyirciyle buluşacak. Aynı gece İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları katılımcılarından Gülsüm Güldüren’in yazdığı “Muhtar Oyu” adlı oyun sahnelenecek.

Urla Bademler Köy Tiyatrosu’nun onur konuğu

Festivalin onur konuğu, Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu olarak İzmir’in gururu olan ve bu yıl 90’ıncı yılını kutlayan Urla Bademler Köy Tiyatrosu olacak. Festival kapsamında oyuncu Tabiat Rutkay’ın da katılacağı “Köyde Yaşam ve Sanat” konulu söyleşiye İzmirliler katılacak; İzmir Köy Kooperatif Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Yeni Nesil Köy Enstitüleri Birliği adına Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve antropolog Prof. Dr. Emine Onaran İncirlioğlu’nu dinleme fırsatı bulacak.

Festivalde her gün gerçekleşecek atölye programları arasında tiyatro sanatçısı Aysel Güzel’in “İçimdeki Oyuncu” ve Özgür Ulvi Adiloğlu’nun “Ritmini Yakala” dans ritmi çalışması yer alıyor. Festivalin “Sürdürülebilir Tiyatro” seminer bölümünde; İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Vedat Murat Güzel’in sunumuyla. “İZBB Köy Tiyatroları” konulu sunum izlenebilir.

Festivalin bir diğer konuğu ise Seferihisar’da çekilen, yönetmenliğini Uğur Alparslan’ın yaptığı “Bizim Kövde Şenlik Vaa” filmi. Festival kapsamında İZBB Köy Tiyatroları’ndan 9 ekip ve onur konuğu Bademler Köy Tiyatrosu, 6 gün boyunca her akşam ücretsiz sahne alacak. Oyunlar Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde İzmirlilerle buluşacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberkoyulhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu