Haber

İran Milli Futbol Takımı, İngiltere maçı öncesi milli marşı söylemedi

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda İngiltere ile karşı karşıya gelen İran Ulusal Futbol Ekibi oyuncuları, müsabaka öncesi İran ulusal marşını okumadılar.

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda İngiltere ve İran karşı kaşıya geldi. Khalifa Memleketler arası Stadı’ndaki karşılaşma öncesinde İran milli marş çalınırken, İran Milli Futbol Takımı oyuncularının sessiz kalması sosyal medyada gündem oldu. İranlı futbolcuların milli marşı okumamaları ülkede devam eden Mahsa Amini gösterilerine destek olarak yorumlandı.

Stadda bulunan İranlı taraftarlardan bazıları da, giydikleri tişörtler ve açtıkları pankartlarda ile İran’daki protestolara takviye vererek, “Kadınlara yaşam özgürlüğü”, “İran için özgürlük” ve “İranlı kadınlarla birlikte ayağa kalk” tabirlerine yer verdi.

İngiltere müsabakası öncesi gazetecilere konuşan İran Ulusal Futbol Ekibi Kaptanı Ehsan Hajsafi, ülkede devam eden şovlara ait, “Halkımızın mutlu olmadığını ve ülkemizde sorunlar olduğunu kabul etmeliyiz. Gösterilerde hayatını kaybedenler için üzgünüm. Maçta elimizden geleni yapacağız ve acılı ailelerin sesi olacağız” tabirlerini kullandı.

İran Plaj Futbol Ulusal Kadrosu da ulusal marşı okumamıştı

İran Plaj Futbol Ulusal Kadrosu oyuncuları da 2022 Kıtalararası Plaj Futbolu Dünya Şampiyonası yarı final maçında ulusal marşı okumayarak ve şampiyonluk kupasını kaldırmayarak ülkedeki şovlara dayanak vermişti. İran Futbol Federasyonu Plaj Futbolu Komitesi oyuncuların ulusal marş okumamaları ve kupa kaldırırken sevinmemeleri nedeniyle inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Komite açıklamasında, “İran kuralları, olimpiyat etik kuralları ve Dünya Futbol Federasyonu kurallarına göre spor alanlarında her türlü siyasi davranıştan kaçınılması gerektiğini savunarak, spor ahlakına uymayan davranışlarda bulunan kişilerle ilgili yönetmelik gereği işlem yapılacağı belirtilmişti” dedi. – DOHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu